20210522 Logo HCP voor LGC basis V220210522 Logo VQ LGC center V6 blauwe tekst


20201214 Logo HCP Cirkel Blauw Oranje Nieuw def3

Hart van elk Leefstijl Gezondheidscentrum
Zelfstandige professionals die door het huren van werkruimte deelnemen in een Leefstijl Gezondheidscentrum zijn het hart van elk te realiseren centrum. In het menu Professionals (zzp) wordt dit uitvoerig beschreven. Zonder professionals heeft een Leefstijl Gezondheidscentrum geen levensvatbaarheid. 

Het realiseren van regionale LGC's gebeurt dan ook organisch, stap voor stap. Wanneer in een bepaalde regio zich meerdere opdrachtgevevers aandienen, zijn er meerdere professionals nodig om HCP-dienstverlening te kunnen leveren.

Bij een werkgever van 100 medewerkers gaan minimaal 7 professionals aan de slag: 1 Vitaliteit Consultant, 1 Master Vitaliteit Consultant en 5 VQ Experts. Voor de begeleiding van een gemiddeld aantal mensen met een lage vitaliteit zijn  over het algemeen 10-15 professionals nodig. Dit is afhankelijk van de klachten van de medewerkers. Deze professionals kunnen professionals uit het basisteam zijn. Normaal gesproken is de verwachting dat 10-20 professionals, in meer of minder mate, betrokken zijn bij een project. Zijn er tegelijkertijd meerdere projecten, dan zal het aantal betrokken professionals gaan groeien en komt een Leefstijl Gezondheidscentrum in zicht.

Eerste fase: 2021/2022
De realisatie van een Leefstijl Gezondheidscentrum is dus afhankelijk van het aantal opdrachtgevers en het aantal gecommiteerde professionals met een HCP-licentie. In 2021/2022 zal in in de overgangsfase naar een Leeftsijl Gezondheidscentrum gebruik worden gemaakt van ad hoc gehuurde ruimte.

Zoals eerder genoemd, zijn Vitaliteit Consultants essentieel voor de realisatie van LGC's. Voor de realisatie van LGC's richt Vitaliteit Groep Nederland zich de eerste periode op Noord-Brabant (hoofdkantoor Vitaliteit Groep Nederland), Noord-Holland en Noord-Nederland.